What will you learn today ?

Favteacher is a knowledge sharing website run by students and teachers of India like you. Join now and become the part of learning community. Share your knowledge to the world.

Members- 504

Important Current Affairs 30th June, 2018 1 Recen... – shashi kumar


  • shashi kumar posted an update in the group Group logo of Current affairsCurrent affairs (English Language) 10 months, 3 weeks ago

    Important Current Affairs 30th June, 2018

    1 Recently, India and the which country’s navy have participated in Passage Practice?
    (a) Indonesia (b) Sri Lanka (c) Bangladesh (d) None of these
    2 Which bank has recently acquired Mumbai based Swadhin Finserv?
    (a) State Bank (b) RBL Bank (c) Central Bank (d) PNB
    3 Who recently launched the Mobile App ReUnit?
    (a) Narendra Modi (b) Rajyavardhan Singh Rathore (c) Suresh Prabhu (d) Arun Jaitley
    4 With which country has the Chief Minister of Gujarat recently announced the JWG agriculture?
    (a) China (b) Israel (c) France (d) Bangladesh
    5 Where has Prime Minister Modi laid the foundation of a new research recently?
    (a) Gorakhpur (b) Ahmedabad (c) Bhopal (d) Maghar
    6 Who has organized the recently announced campaign TECH-THON?
    (a) Ministry of External Affairs (b) Ministry of Women and Child Development (c) Ministry of Education (d) None of these
    7 Who has been declared the captain of the Indian women’s hockey team recently?
    (a) Rani Rampal (b) Savita (c) Rajni Atimalpuru (d) None of these
    8 Who has recently created a new national record for women’s 100 meter race?
    (a) Shravani Nanda (b) Chitra Soman (c) Duti Chand (d) None of these
    9 Which country has been named as the “worst human trafficking country” recently?
    (a) Iran (b) Iraq (c) India (d) North Korea
    10 National Statistics Day has been celebrated recently?
    (a) 23 June (b) 26 June (c) 29 June (d) None of these
    right answer
    1-a, 2-b, 3-c, 4-b, 5-d, 6-b, 7-a, 8-c, 9-d, 10-c

Skip to toolbar