What will you learn today ?

Favteacher is a knowledge sharing website run by students and teachers of India like you. Join now and become the part of learning community. Share your knowledge to the world.

Members- 504

Current Affairs 28 th June Quiz 1 Where is the ... – shashi kumar


  • shashi kumar posted an update in the group Group logo of Current affairsCurrent affairs (English Language) 10 months, 3 weeks ago

    Current Affairs 28 th June Quiz

    1 Where is the 15th India Observer Joint Ministerial Commission (JMC) organized recently?
    (a) New Delhi (b) Perth (c) Canberra (d) None of these
    2 Who has been appointed the new CBIC’s chairman recently?
    (a) S. Ramesh (b) B. Shriram (c) Arigit Basu (d) Vanja An Sarna
    3 Which state recently created a study committee for floating solar power plants?
    (a) Uttar Pradesh (b) Maharashtra (c) Rajasthan (d) Karnataka
    Who has been awarded the World Food Prize recently?
    (a) Lauren Haddad (b) Dr. Davis Naborough (c) Both the above (d) None of these
    5 Where has the 22nd meeting of the Employees Provident Fund recently been held?
    (a) Mumbai (b) New Delhi (c) Bhopal (d) Bengaluru
    6 Where has the world’s largest multilateral naval exercise started in RIMPAC recently?
    (a) North America (b) Pacific Ocean (c) Australia (d) Indian Ocean
    7 Who has recently cleared BREXIT LAW?
    (a) Elizabeth (b) Prince Charles (c) Angela Merkel (d) None of these
    8 How many crores of rupees have been released for flood relief in Assam recently?
    (a) 100 (b) 240 (c) 340 (d) 300
    9 Who has launched the Passport Service App recently?
    (a) Ramnath Kovind (b) Nirmala Sitharaman (c) Narendra Modi (d) Sushma Swaraj
    10 Which country’s ambassador has recently visited India on a two-day tour?
    (a) France (b) Germany (c) UK (d) America

    Right answer
    1-c, 2-a, 3-b, 4-c, 5-b, 6-b, 7-a, 8-c, 9-d, 10-d

Skip to toolbar