What will you learn today ?

Favteacher is a knowledge sharing website run by students and teachers of India like you. Join now and become the part of learning community. Share your knowledge to the world.

Members- 504

Current Affairs 29 th June Quiz 1 Which bank has i... – shashi kumar


  • shashi kumar posted an update in the group Group logo of Current affairsCurrent affairs (English Language) 10 months, 3 weeks ago

    Current Affairs 29 th June Quiz
    1 Which bank has increased the loan facility for Seychelles recently?
    (a) SBI (b) PNB (c) Exim Bank (d) None of these
    2 Which country has FATF recently included in the Gray List?
    (a) Nepal (b) Pakistan (c) Sri Lanka (d) None of these
    3 Which company has recently tied up with the Korean firm for emission control equipment?
    (a) NTPC (b) ONGC (c) HPCL (d) BHEL
    4 Recently, the world’s lightest satellite “Jai Hind 1-S” has made the students of which state?
    (a) Uttar Pradesh (b) Tamilnadu (c) Kerala (d) Maharashtra
    5 Who has recently inaugurated the NIMHANS Digital Academy?
    (a) J. P Nadda (b) Narendra Modi (c) Sushma Swaraj (d) Maneka Gandhi
    6 Who has signed recently with financial institutions and social organizations to support women entrepreneurs?
    (a) Prime Minister (b) Policy Commission (c) President (d) None of these
    7 Which two states have recently approved new strategic oil reserves?
    (a) Odisha, Karnataka (b) Odisha, Kerala (c) Kerala, Karnataka (d) None of these
    8 In the recent times, whose government has decided to set up a higher education commission?
    (a) Ministry of Education (b) CBSE (c) World University Grants Commission (d) None of these
    9 Who has recently acquired the German IT firm H & D?
    (a) TCS (b) HCL (c) Infosys (d) Wipro
    10 Who recently got the Golden Award in the 52st Skoch Summit 2018?
    (a) Aadhaar (b) Monetary scheme (c) Skill India Scheme (d) Sagarmala

    Right answer
    1-c, 2-b, 3-d, 4-b, 5-a, 6-b, 7-a, 8-c, 9-b, 10-d

Skip to toolbar