What will you learn today ?

Favteacher is a knowledge sharing website run by students and teachers of India like you. Join now and become the part of learning community. Share your knowledge to the world.

Members- 504

Important Current Affairs 2nd July 2018 Quiz 1 ... – shashi kumar


  • shashi kumar posted an update in the group Group logo of Current affairsCurrent affairs (English Language) 10 months, 3 weeks ago

    Important Current Affairs 2nd July 2018 Quiz

    1 Which of the following country has world’s poorest population ?
    (a) India (b) Pakistan (c) Nigeria (d) Kenya

    2 Where has the decision to open Asia’s first arbitration center?
    (a) Beijing (b) Tokyo (c) Kathmandu (d) Delhi

    3. Which state government has recently announced the “Kanya Van Samrudhi Yojana”?
    (a) Uttar Pradesh (b) Madhya Pradesh (c) Rajasthan (d) Maharashtra

    4 Who has recently inaugurated the 9th Heads of Mission?
    (a) Sushma Swaraj (b) Narendra Modi (c) Rajnath Singh (d) Ramnath Kovind

    5. According to the National Health Profiles 2018, which is the most deadly infection in India?
    (a) Malaria (b) Rabies (c) Typhide (d) Influenza

    6 Recently, the last EPG meeting between India and which country has ended?
    (a) Sri Lanka (b) Nepal (c) Bangladesh (d) China

    7 Recently GST days have been celebrated?
    (a) 28 June (b) 29 June (c) 30 June (d) July 1

    8 Who has been elected the Chief of the International Kabaddi Federation recently?
    (a) Janardan Singh Gahlaut (b) Vinod Tiwari (c) RK Reddy (d) Arun Tiwari

    9 Who has recently provided the MMR Reduction Award?
    (a) Ramnath Kovind (b) Narendra Modi (c) JP Nadda (d) Sushma Swaraj

    10 Which of the most smart cities has been declared recently in the Middle East and Africa?
    (a) Aboudhabi (b) Dubai (c) Durban (d) Capetown

    Right answers

    1-c, 2-b, 3-d, 4-a, 5-b, 6-b, 7-d, 8-a, 9-c, 10-a

Skip to toolbar