What will you learn today ?

Favteacher is a knowledge sharing website run by students and teachers of India like you. Join now and become the part of learning community. Share your knowledge to the world.

Members- 504

Important Current Affairs 3rd July 2018 Quiz 1 ... – shashi kumar


  • shashi kumar posted an update in the group Group logo of Current affairsCurrent affairs (English Language) 10 months, 3 weeks ago

    Important Current Affairs 3rd July 2018 Quiz

    1 Who has recently become the new Director of United India Insurance Company?
    (a) Amarnath Singh (b) Vipul Mittal (c) Vijay Shree Niwas (d) None of these

    2 Which state has recently decided to set up the country’s first khadi mall?
    (a) Uttar Pradesh (b) Gujarat (c) Delhi (d) Jharkhand

    3 Who has recently won the presidential election of Mexico?
    (a) Andres Manuel Obrador (b) Enrique Panna (c) Ricardo Anaia (d) None of these

    4 Who has been recently summoned by the Government of Madhya Pradesh for the Kalidas Award?
    (a) Asha Bhosle (b) Anjali Ela Menon (c) Lata Mangeshkar (d) Shreya Ghoshal

    5 Who has won the Kabaddi Masters title recently?
    (a) Iran (b) Sri Lanka (c) Pakistan (d) India

    6 Who recently won the final of the Hockey Champions Trophy 2018?
    (a) India (b) Australia (c) Netherlands (d) Pakistan

    7 Who has won the Malaysian Open Badminton singles title recently?
    (a) Li Chong Wei (b) Canto Momota (c) Bingijiao (d) P Kashyap

    8 Who is the 5th Indian who was recently included in the ICC Hall of Fame?
    (a) Virat Kohli (b) Mahendra Singh Dhoni (c) Ravi Shastri (d) Rahul Dravid

    9 Which state has recently signed MOU for effective disaster management with RIMES?
    (a) Uttar Pradesh (b) Bihar (c) Odisha (d) Jharkhand

    10. Which National Park is the largest dwelling of endangered Estuarine crocodile recently?
    (a) Dudhwa National Park (b) Bhitarkanika National Park (c) Gir National Park (d) Rukka National Park

    Right Answer
    1-c, 2-d, 3-a, 4-b, 5-d, 6-b, 7-a, 8-d, 9-c, 10-b

Skip to toolbar