What will you learn today ?

Favteacher is a knowledge sharing website run by students and teachers of India like you. Join now and become the part of learning community. Share your knowledge to the world.

Members- 504

Important Current Affairs 4th July 2018 Quiz 1 ... – shashi kumar


  • shashi kumar posted an update in the group Group logo of Current affairsCurrent affairs (English Language) 10 months, 3 weeks ago

    Important Current Affairs 4th July 2018 Quiz

    1 Which state government has recently introduced “Happiness Curriculum” for the students of the school?
    (a) Uttar Pradesh (b) Gujarat (c) Delhi (d) Maharashtra

    2 Who has been appointed as DG of the Ordinance Factory Board has been appointed?
    (a) B. Shriram (b) P K Srivastava (c) Girish Chandra Chaturvedi (d) None of these

    3 Who is the first PSU to start online legal compliance?
    (a) BPCL (b) HPCL (c) IOCL (d) NRL

    4 Where is the Conference of State Energy Ministers held recently?
    (a) Shimla (b) Delhi (c) Bhopal (d) mumbai

    5 Who has been appointed the new chief justice of Hyderabad Court recently?
    (a) Dilip Babasaheb Bhosale (b) Hemant Gupta (c) TBN Radhakrishnan (d) Ramesh Ranganathan

    6 Which country will host the International Food Science and Technology 2018 recently?
    (a) India (b) Australia (c) Netherlands (d) England

    7 Who has scored the highest score in T20 recently?
    (a) Krish Gayle (b) L Rahul (c) Aaron Finch (d) Virat Kohli

    8. Who is the first Indian army officer to complete the Ironman competition recently?
    (a) Major Vishwajit Singh (b) Maj Gen VD Dogra (c) Major Dalveer Singh (d) Maj Gen Rajyavardhan Singh Rathore

    9 Who has recently become the new CMD of SAIL?
    (a) Janardhan Singh Gahlaut (b) PK Singh (c) RK Singh (d) Saraswati Prasad

    10 Who recently won the Australia Grand Prix?
    (a) Max Vertappan (b) Lewis Hamilton (c) Sevastian Vettel (d) None of these

    Right answer
    1-c, 2-b, 3-d, 4-a, 5-c, 6-a, 7-c, 8-b, 9-d, 10-a

Skip to toolbar